5 metoder som bidrar til å redusere kviser

De fleste har perioder med kviser som ikke går bort med en gang. Dette kan skyldes hormoner, dårlig kosthold og lignende. For å redusere kviser og andre urenheter, er det viktig at du bruker gode produkter.

Vi har valgt å presentere 5 ulike metoder for hvordan du kan redusere kviser.

1.      Ha fokus på å holde huden ren

For å kunne opprettholde en perfekt hud, er det viktig at du holder huden ren. Dette kan du gjøre ved bruk av produkter med naturlige ingredienser. Du kan blant annet bruke et to-i-ett produkt som både renser og tilfører fuktighet.

En effektiv rens bidrar til å holde huden fri for både talg, smuss og sminke. Det er i den forbindelse viktig å velge riktig krem til din hudtype. Før du påfører kremen bør huden være tørr og ren. Hvis du ikke velger en to-i-ett produkt, bør du bruke toner eller ansiktsvann til slutt.

2.      Velg et sunnere kosthold

Sunt kosthold kan bidra til at huden ser sunnere ut. Du kan få viktige næringsstoffer via maten du spiser. Mineralet sink inneholder virkestoffer som både styrker både hud og immunforsvar. Dette er et mineral som kan tilføres via kostholdet.

Du bør også velge matvarer som inneholder vitamin A, C og B. Dette er vitaminer du gjerne får via frukt, grønnsaker og melkeprodukter. Ved å fokusere på kosttilskudd og trening, kan du sannsynligvis hjelpe deg selv med å få mindre kviser over tid.

3.      Stress mindre i hverdagen

Det blir hevdet at stress kan føre til flere kviser. Det anbefales derfor at du setter av tid til hvile, i en hektisk hverdag. Det er viktig å få nok søvn om natten. Stress fører til at kroppen produserer flere hormoner, som kan føre til kviser.

Uforutsette situasjoner kan også føre til økt stress. Dette kan være situasjoner som dårlig vær, luftforurensning og sykdom. Det kan derfor være en fordel å planlegge hverdagen litt på forhånd. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å stresse mindre til enhver tid.

4.      Bruk tid på trening og fysisk aktivitet

Det er viktig å sette av tid til fysisk aktivitet og trening. Det blir hevdet at fysisk aktivitet kan bidra til at huden blir bedre. Trening fører blant annet til økt blodsirkulasjon. Trening fører også til at hudcellene får tilført både næringsstoffer og oksygen.

Trening fører også til at kroppen fjerner avfallsstoffer raskere. Når du svetter åpnes porene i huden. Dette fører vanligvis til at huden renses. For at huden skal få utbytte av treningen er det viktig at du rengjør huden, etter at treningsøkten er ferdig.

5.      Velg riktige hudprodukter

Kviser skyldes vanligvis en betennelse i talgkjertlene, som finnes i huden. Den mest vanlige årsaken er at talgkjertertene tettes igjen, slik at det oppstår sorte prikker. For å unngå dette er det viktig å rengjøre huden både morgen og kveld.

I dag kan du velge blant utallige hudprodukter som skal hjelpe mot kviser. Det er imidlertid ikke nødvendig å velge de dyreste produktene for å oppnå gode resultater. Du bør derfor bruke tid på å finne produkter som passer til din hudtype.