Sånn unngår du at kvisene dine påvirker deg mentalt

Det er mange ting som påvirker den mentale helsen vår, og det å slite med kviser eller uren hud er noe som ofte går ut over mer enn bare huden vår. Kviser er noe som mange opplever i løpet av livet, men til tross for hvor vanlig dette er, snakker vi alt for lite om de psykiske følgene det kan ha. Derfor får du her et lite innblikk i noen av de tingene du kan gjøre for å få et bedre forhold til huden din – selv om du sliter med utfordringer som kviser, og føler at dette påvirker selvtilliten og selvfølelsen din.

Finn en hobby som gir deg selvtillit

Det å oppleve mestring og utvikling, er noen av de tingene som gir aller størst og ikke minst positiv utvikling når det kommer til den mentale helsen vår. Og det er faktisk nesten helt likegyldig hva du velger. Det viktige er bare at du velger noe som gjør at du føler deg bra, får følelsen av å utvikle deg, og som ikke minst kan fjerne fokuset litt fra det du sliter med.

Fokuser på å redusere stress

Det er mange ting som kan være med på å påvirke kviseutbruddene man får, og en av dem er stress. Stress påvirker oss på mange forskjellige måter, og hvis man har hud som er sart og lett utvikler kviser, er stress noe som kan bidra til at man får et verre kriseutbrudd.

Det å inkludere for eksempel ansiktsmassasje, dampbad og andre som ting som både gir velvære og hjelper deg med å redusere stress i hverdagen din er bra.

Snakk med noen

Det å ta vare på helsen sin innebærer både den mentale og den fysiske helsen vår, og å ta de psykiske reaksjonene man kan ha på av kviser på alvor, er en viktig del av å behandle dem. For stressreaksjoner på det å ha kviser, bidrar samtidig også negativt til selve problemet. Det kan være vanskelig å finne forståelse for hvor lei seg man kan bli av å slite med kviser, og særlig når man er tenåringer, blir problemer med kviser ofte bagatellisert.

Selv om vi snakker mer om mental helse i dag en noensinne før, er det å innrømme at man sliter fortsatt noe som mange ønsker å unngå. Dette er i høy grad fordi man ofte ikke blir møtt med forståelse, så det å finne noen å snakke med som tar det alvorlig, enten det er venner, helsesøster eller via nettverk på sosiale medier, kan dette gi deg den støtten du har behov for. For du fortjener å bli forstått.