Stress ned og minimer utbruddet av akne

Jo bedre vi føler oss, jo lettere er det for oss å håndtere de forskjellige motstandene som oppstår i hverdagen vår. Stress bygger seg opp av forskjellige årsaker, og vi får alle oppleve det noen ganger i livet.

Stress som oppstår i kortere perioder kan ha en positiv effekt på oss, for eksempel når vi står overfor en ny utfordring og stress gir oss et ekstra løft for å komme videre. Dette oppleves blant annet før ulike konkurranser eller nye utfordringer på jobb eller på skolen. Det som skjer da er at stresshormoner skilles ut som gir oss mer motivasjon og kraft. Dette gjelder imidlertid bare for en kortere periode.

Når vi lider av stress i lengre perioder, opplever vi forskjellige negative effekter. For eksempel dårligere søvn, spente muskler, irritasjon og dårlig matlyst. Avhengig av hvor lenge stresset varer, kan det også begynne å bli sett på hud og hår.

Ulike ting skjer i kroppen vår når vi lider av stress i lengre perioder. Kroppen vår får økt produksjon av stresshormoner, noe som får kroppen til å prioritere nødvendige behov som pust, blodtrykk, hjertefrekvens og gi musklene høyere doser blod og energi. Fordøyelse og hud er blant delene som ikke er prioritert så mye, noe som betyr at disse delene kan lide mye.

Gi deg selv tid til å slappe av fra tid til annen

Alle må stoppe opp og føle av og til. Gi deg selv og kroppen din fri tid til å komme seg. For å unngå ubehagelige konsekvenser som søvnmangel, smerte, depresjon og hjerteproblemer, er det viktig å finne forskjellige måter å slappe av på.

  • Berøring har flere positive effekter og utskiller et godt hormon.
  • Hvis mulig, unngå forskjellige situasjoner, steder eller mennesker som lett stresser deg.
  • Lær å si nei og sett grenser når du ikke har energi eller tid. Din helse og ditt liv er også viktig.
  • Hvis du ofte bor i støyende omgivelser, kan du prøve å omgi deg med mer stillhet. Som blant annet kan være mulig ute i naturen og gjerne teste forskjellige miljøer.
  • Hvis du har en tendens til å samle negative tanker, kan du øve deg på å suge positiv energi til deg selv. Kanskje det er en venn eller et sted som kan hjelpe med det. Tenk tilbake på minner som fyller deg med positiv energi.
  • Se filmer som får deg til å le, eller kanskje du først trenger en film som gir deg litt negativ energi.
  • Vær ærlig med deg selv. Kanskje du har dårlige vaner som du kan prøve å minimere eller eliminere helt, noe som igjen får deg til å føle deg bedre.