Spar penger og lag ansiktskrem selv

Visste du det går helt fint å lage naturlig, effektiv og hudvennlig hudpleieprodukter selv? Det er mye enklere enn du kanskje tror og du kan spare en hel del penger på det. Ingrediensene er typisk noe du finner på en helsebutikk eller dagligvarebutikken. Du kan eventuelt også kjøpe på nett, men om du handler fra utlandet skal du være oppmerksom på kvalitet, og om det er eventuell toll eller restriksjoner ved innførsel.

Når du lager hudpleieprodukter selv, er det lurt å være varsom også. Bruk sunn fornuft og andre kilder, som baserer seg på erfaringer. Eksempelvis er det en dårlig ide å bruke sitron i hudkremen (eller hva det skal være), fordi dette inneholder syre, som kan skade huden mer enn den hjelper.

Behandlinger på klinikk

Har du varige problemer med huden din, er det lurt å ta kontakt med profesjonelle angående dette. Da får du en målrettet behandling, som også kan gjøre underverker for huden din. Denne typen behandling koster ofte en del penger, avhengig av behandlingsform, men pengene er ofte verdt det. Mangler du finansieringen kan du finne lån på eksempelvis Forbrukslån.info eller Forbrukslån.no, for å finne lån med lavest mulig rente.

En behandling på klinikk gjør også du får den riktig behandling. Mange som sliter med akne og uren hud, vil ofte tt til remedier som ikke har noen særlig effekt. Og det er fordi akne kan ha mange andre årsaker enn bare tørr hud – det kan være genetisk, kosthold og mye annet som spiller inn.

Fordelen med hjemmelagde produkter

Når du lager kremer og ansiktsmasker på egen hånd, vil du også ha full kontroll på alle ingredienser. Dette kan være en stor fordel for allergikere spesielt, men også for de som vil prøve ingredienser som ikke er tilgjengelig i fabrikks lagde produkter.

Det er også billig å lage hudpleieprodukter på egen hånd. Det koster forsvinnende lite, i forhold til Premium produkter, og har en mindre miljøpåvirkning – i utgangspunktet.

Vær varsom med ingrediensene

Vær varsom med alt du blander inn i produktene du eventuelt lager. Dette er noe som skal ligge på huden din – gjerne over flere timer – og det er ikke alt som er like heldig å påføre huden. Bruk internett flittig for å få informasjon om erfaringer og oppskrifter.

Prøv deg også frem så du får en blanding med god effekt, samtidig som du unngår eventuelle allergiske reaksjoner.

Naturlig er bra, men er det best?

Du kan kjøpe hudpleie produkter på markedet, som er naturlige også. Dette er ikke bare begrenset til hjemmelaget. Ulempen er kostnaden (er gjerne dyrere) og at du ikke har full kontroll over hva som er i kremene.

Det kan også ta litt tid med prøving og feiling, noe som nok ikke passer for hvem som helst. Som nevnt er det lurt å trekke på andre erfaringer her, så du ikke tråkker feil andre allerede har gjort for deg. Det er mange som driver med dette, og du er i tilfelle ikke den eneste. Om du søker litt rundt på nettet vil du garantert finne forum osv., som kan hjelpe deg videre.