Slik holder du spillenhetene dine rene til enhver tid

Det er mange grunner til at uren hud oppstår. Et usunt kosthold, hormonelle forandringer og lite eller ingen rensing av huden er noen av dem. De siste årene har dog et nytt fenomen oppstått i takt med at vi tar i bruk digitale enheter for å spille. Spillenhetene samler nemlig opp mye skitt og urenheter når vi bruker dem, og renser vi dem ikke, blir de liggende, overføres til huden vår og gir desto mer uren hud. Derfor er det viktig å rense enhetene dine og å holde de så rene som mulig til enhver tid. Men hvordan gjør du det?

Vask hender og enheter jevnlig

Noen spill er av den intense sorten, og spilles på spillkonsoller slik som PlayStation og Xbox. Underveis i spillingen er sannsynligheten stor for at du blir svett på hendene, og at svetten transporteres videre til stikken du sitter med i hendene. Fuktige hender tar lettere til seg skitt, og som du kanskje vet, er det lett å ta seg til ansiktet både i glede og frustrasjon underveis i spillingen.

For å unngå at overflødig fett og skitt gnis inn i ansiktet ditt, bør du ta to enkle forholdsregler. Vask hendene før du spiller, så unngår du å transportere skitt til stikkene. Vask dessuten også raskt over stikkene med et fettoppløselig middel etter bruk. Det er både hygienisk lønnsomt, og det er bra for huden din.

Ha alltid skjermrens tilgjengelig

Invester i en god skjermrens, slik at du kan rense både dataskjermen og skjermen til de mobile enhetene dine jevnt og trutt – aller helst mellom hvert bruk. Vær dog oppmerksom på at rensen er tilpasset enheten din, da ikke alle renser er utviklet for samme formål.

Du er kanskje ikke bevisst på det selv, men veldig ofte tar du deg i ansiktet etter bruk av mobile enheter eller laptop, eller du besvarer en samtale og legger hele ansiktet mot den skitne skjermen. På den måten er veien kort for bakterier som gjerne vil overflytte seg fra skjermen til ansiktet ditt, og dermed er også veien til kviser og urenheter svært kort.

Beskytt enhetene dine

Å rense enhetene dine er vel og bra, men det hindrer ikke at det i utgangspunktet samles opp bakterier. For å sørge for at enhetene dine holder seg så rene som mulig til enhver tid, bør du derfor investere i skjermbeskyttelse og egnet oppbevaring for hver av enhetene dine. Laptopen din kan pakkes ned i en liten PC-veske, og mobilen kan legges i en mobillomme eller få et egnet deksel. Aller helst bør du investere i beskyttelse som kan vaskes, slik at du også får renset beskyttelsen med jevne mellomrom.

Å holde enhetene 100 % rene til enhver tid er omtrent umulig, men følger du tipsene våre ligger alt til rette for en hygienisk spillopplevelse samtidig som huden din slipper å ta skade av spillingen. Med andre ord har du alt å vinne på å ta noen enkle grep i hverdagen.