Bør man kjøpe sminke og kvise-produkter fra utlandet?

Kosmetikkbransjen er kjent for å være rimelig brutal. Det er et fåtall produsenter som dominerer hele markedet. Og de tar akkurat de prisene de har lyst til å ta. Norske butikker fører nesten ikke billige merker lengre, noe som gjør det dyrt å kjøpe hudprodukter.

Spesielt ille er det at de fleste nordmenn sliter med kviser når de er i alderen 12-18 år. Det er ikke akkurat i den perioden man har best økonomi.

Derfor kan det være fristende å se til utlandet når man handler på nett. Utenlandske nettbutikker har tross alt lavere priser.

I denne artikkelen skal vi se på hva man må tenke på før man kjøpe sminke på nett.

#1: Kan du stole på nettbutikken?

Hvis du kjøper fra en nettbutikk i utlandet, så vet du nesten aldri hva som kan skje. I de verste tilfellene kan du stå i fare for å gi kredittkortinformasjonen din til noen kriminelle. I “beste fall” kan du ende opp med å betale for noe du aldri får tilsendt.

Du bør blant annet se om designet på siden ser nogenlunde profesjonelt ut. Videre bør du også Google navnet på nettbutikken og se om andre har gode/dårlige erfaringer.

#2: Hvor lang tid tar det å få fraktet varene?

Hvis man kjøper varer fra norske nettbutikker, så skal det ikke ta mer enn et par dager å få det tilsendt.

Hvis man kjøper fra utlandet, så kan det ta fryktelig lang tid. Mange nordmenn velger å kjøpe fra nettsider som Aliexpress. Da blir varene sendt fra enten Hong Kong eller Kina, og det kan ta opptil flere måneder å få dem.

Tro meg: du ønsker ikke vente 90 dager på en mascara du kjøper i dag.

#3: Norske forbrukerrettigheter

I Norge står forbrukeren veldig sterkt når vedkommende har kjøpt noe på internett. Vel…det gjelder kun hvis man har kjøpt noe fra en norsk virksomhet.

Hvis man kjøper noe fra utlandet, så er man heller ikke dekket av forbrukerkjøpsloven. Det kan derfor være vanskelig å få tilbake pengene sine hvis man ønsker å returnere varen.

I hvilke tilfeller bør man IKKE handle fra utlandet?

Det finnes også en god del nisjer hvor man absolutt ikke bør handle fra utlandet. Litt på grunn av pris. Litt på grunn av frakt. Men mest fordi det kommer til å ta veldig lang tid før man får varene.

Her kan vi blant annet nevne:

– Mat og godteri (nå har regjeringen satt en stopper for svenskehandel på nett)
– Merkeklær (da man ikke vet om man får falsk eller ekte vare)
Bildeler (det tar veldig lang tid før man får dem tilsendt fra utlandet)
– Alt av husholdningsartikler inkludert mat.
– Elektronikk er også ofte dyrere i utlandet.