Stress forårsaker kviser

Du kan få kviser av stress. Kvisene oppstår, fordi kroppen skiller ut mer av enkelte hormoner, som igjen forstyrrer hormonbalansen, Denne hormonbalansen er viktig for hvordan kroppen (eller huden) omdanner enkelte stoffer. Dette kan eksempelvis inkluderer talgkjertlene, noe som igjen skaper akne og kviser. Mindre stress vil gjøre kroppen mer rustet til å kjempe mot eventuelle betennelser. Derfor, kan det lønne seg å ha mindre stress i hverdagen, om du vil få mindre kviser.

Situasjoner hvor du kan bli stresset

Det er mange situasjoner hvor du kan oppleve stress. Den farligste typen er der du har stress over lang tid. Selvfølgelig kan du bli stresset hvis du vinner stort på et nettkasino, fordi du ikke vet helt hva du skal bruke pengene på – men om det er så farlig er et annet spørsmål.

Er du misfornøyd med jobben din og blir skikkelig stresset av å gå på jobb – hver eneste dag – så snakker vi om farlig stress. Dette er en langvarig belastning på psyken og kroppen, noe som kan forårsake et stort antall av lidelser samt forstyrre hormonbalansen i kroppen din. Det er utrolig hvor viktig mental helse og den fysiske helsen henger sammen, og da er det viktig å ta dette på alvor.

Verktøy til å stresse ned

For noen kan det i eksempelet over være nødvendig å slutte i jobben. Men, for andre kan det være nok å stresse ned på andre måter. Her kan vi nevne yoga, som er en velbrukt metode til å få kontroll på en stresset hverdag. Yoga lærer deg teknikker, som gir deg kontroll over mindset og hvordan du puster. Pusten og psykisk helse er nært knyttet sammen, noe forskning har vist i lang tid.

Terapi er en behandlingsform, når du ikke klarer å få stresset ned på egen hånd, og kan gi deg mentale verktøy til å kjenne dine egne begrensninger.

Mindre stress har mange gode helseeffekter

Stress kan forårsake et sort antall av sykdommer. Det er på mange måter en folkesykdom, som finnes på tvers av kulturer og landegrenser, men en snuoperasjon er verken umulig eller vanskelig, i de fleste tilfeller.

Det som er viktig, er å komme til bunns i hva det er som forårsaker stress. Det kan være mange årsaker til dette, som også kan være enkelt å gjøre noe med.

De helsemessige effektene av å stresse ned kan være langvarige. Risikoen for hjerte- karsykdommer vil minke, sammen med risikoen for å få diabetes, enkelte former for kreft, depresjon og angst. Dette er bare en liten håndfull av sykdommene relatert til stress.

I forbindelse med kviser, vil immunforsvaret svekkes, som igjen vil føre til at stresshormonet Kortisol utløses. Dette stresshormonet gjør det mer sannsynlig, at du får utbrudd av kviser, og det kan du kun gjøre noe med hvis du stresser ned ellers i hverdagen.