Finn en god og solid hudpleierutine

Hvis du sliter med kviser og uren hud, så er det noen ting du skal fokusere ekstra mye på. Her kan du lese mer om hvordan du finner en god og solid hudpleierutine, og kommer vekk fra den hvileløse tilværelsen, der man hele tiden leter etter et nytt produkt som påstår å være den hellige gral.

Ikke overbehandle huden!

En vanlig feil mange begår, når de vil bli kvitt uren hud og kviser, er å overbehandle huden. Det kan føles som det blir veldig rent der og da, men i virkeligheten så skaper man bare nye problemer. Dette er spesielt problematisk når det kommer til å skrubbe huden. Mange tyr til fysiske skrubber, altså produkter som bruker korn eller lignende, for å skrubbe vekk døde hudceller. Det er greit av og til hvis man har en hudtype som tåler det, men det er ikke noe som man skal bruke hver dag selv om man har uren hud. Det som kan bli problemet er nemlig at det kan oppstå små skader i huden som følge av den røffe behandlingen, og så ender man med å få mer bakterier som følge av skaden, og man risikerer faktisk også å få stygge arr.

I stedet for å skrubbe med en fysisk skrubb, skal du heller prøve med en syreskrubb. Det vil si at huden blir kjemisk eksfoliert. Det kan man gjøre med melkesyre (lactic acid), BHA-syre, AHA-syre eller PHA-syre. Dette finnes i mange hudpleieprodukter i dag, og det er en langt mindre skadelig måte å fjerne døde hudceller på og få renset i dybden. Det bidrar også til økt cellefornyelse, så huden din reparerer seg raskere og bedre.

Husk nok fukt

Det samme gjelder når det kommer til å strippe huden helt for fukt. Når man har fet hud og mye kviser, så kan det være veldig fristende å prøve å tørke ut huden for å få bukt med kvisene. Men dette er faktisk ikke den beste taktikken, for da kommer huden til å produsere mer talg. Når du skal bli kvitt kvisene, skal du i stedet fokusere på å gi huden nok fukt. Det betyr ikke at man skal pøse på med fete kremer. Det finnes fuktgivere i hudpleieprodukter, som kan gi huden din nok fukt uten å bli fett. En ingrediens du skal holde spesielt godt øye med er for eksempel hyaluronsyre.

Få råd til dyre behandlinger

Hvis man ikke har perfekt hud fra før, og det er det de aller færreste som har, så kan det være en dyr krig å få ren hud. Alle som har prøvd dyre behandlinger og produktserier vet hvor dyrt det kan være å ta opp kampen mot uren hud. Derfor kan det være lurt å se etter metoder, som kan få pengene dine til å vokse. Da kan du nemlig med god samvittighet få råd til de behandlingene som gjør hverdagen litt lettere.