Stress gjør alt verre

Hvis man sliter med uren hud, er det svært naturlig å stresse over det. Men har du noen gang tenkt på at stresset kan gjøre vondt verre? Jo mer du stresser over noe, jo større sjanse er det for at dette gir utslag i form av kviseutbrudd og uren hud.

Men hvordan kan man unngå å stresse med noe sånt som kviser? Vel, det enkleste er naturlig nok å si til seg selv at kviser er en naturlig del av kroppens utvikling når man vokser. Hvis man spørs voksne mennesker om de hadde kviser i ungdomsårene, kommer de fleste til å nikke anerkjennende. De aller, aller fleste vokser det fra seg med årene. Noen er heldigere enn andre, og har hud som ikke er veldig utsatt for kviser, men det gjelder faktisk de færreste av oss.

Unngå usunne forbilder som «sminker» hverdagen

I en tid der sosiale medier har en svært stor rolle i livet til både ung og gammel, er det veldig naturlig å bruke apper slik som Instagram, der man følger kjente og ukjente mennesker. Populære Instagram-personer er ofte vakre og lever flotte liv – det er i hvert fall slik de ønsker å fremstå. Problemet med å følge slike kontoer på Instagram, er at de gir et uriktig bilde av hvordan livet deres egentlig er. De legger kun ut bilder og oppdatering som viser det absolutt beste fra livet deres.

I tillegg finnes det utallige bilderedigeringsmuligheter og filtre som kan benyttes for å få bildene til å se perfekte hud. Når du og andre blar gjennom bilder på Instagram, får man derfor inntrykk av at disse personene er så vakre og fantastiske med perfekt kropp og hud, men det er ofte langt fra sannheten.

Det er helt naturlig å ha uren hud, men mange av de som er populære på sosiale medier er redde for å vise det. Derfor bør du heller prøve å følge kjente personer som er ærlige om kviser og uren hud. Det kan derfor lønne seg å revurdere hvilke kjendiser og sosiale medier-kontoer man egentlig følger på plattformen. Gå gjennom listen din og slutt å følg de som kun legger ut redigerte bilder der alt skal være perfekt, og finn heller kontoer med kjendiser som viser seg fra en ærlig og uredigert side. Det å se at kjente folk også sliter med uren hud, kan utvilsomt hjelpe på selvtilliten og senke stresset over den urene huden.

Når stresset forsvinner, kommer forbedringene

Ting skjer ikke over natten, men når du klarer å legge ved de negative tankene om kvisene, kommer det sakte, men sikkert til å skje forbedringer for de fleste. Det viktigste er å være tålmodig og ha en positiv innstilling.