Ikke undervurder effekten av et godt selvbilde

Mange som sliter med kviser, har nok ofte hørt kommentarer fra andre folk som sier at de ikke trenger å bry seg om kvisene sine, og at det er helt naturlig. For noen kan det kanskje være slik de tenker, at det rett og slett ikke er noe å bry seg om, da mange opplever det som en naturlig del av oppveksten. For andre kan det være vanskelig å legge fra seg tankene om at man har kviser, selv om andre sier man ikke bør tenke over det, og dette kan føre til et dårligere selvbilde.

Dårligere selvbilde kan føre til færre sosiale interaksjoner

Hvis man først sliter med et dårlig selvbilde på grunn av kviser, kan dette fort føre med seg mange dårlige bivirkninger. Det er nemlig ikke bare det fysiske ytre som kan bli påvirket av kvisene man har i ansiktet. Kvisene kan gi selv de tøffeste og mest hardhudede av oss et dårligere selvbilde. Hvis man har planlagt en tur på byen eller et møte med vennegjengen, men sliter med et kviseutbrudd, kan det være vanskelig å motivere seg for å dra ut.

Dette kan fort føre til en ond spiral der alle bivirkningene rett og slett bidrar til at problemets kjerne blir verre. Dårligere selvbilde og lavere selvtillit kan igjen føre til at man stresser enda mer enn før. Og som kjent er stress veldig dårlig for de som har uren hud. Stress kan føre til enda flere og sterkere kviseutbrudd enn før.

Løsningen? Prøv å snu den onde spiralen

Det er enklere sagt enn gjort, men for å få bukt på problemet må man gjerne starte med det mentale. For man kan prøve alskens type kremer og hudprodukter uten at de nødvendigvis har noen effekt. Derfor kan det være best å start med sitt eget sinn og prøve å gjøre øvelser for å forbedre selvbildet. Hvis du lykkes med dette, kan dette føre med seg positive aspekter både mentalt og fysisk.

Hvis selvtilliten bedres og stresset redusere, kan fort huden begynne å merke de positive effektene. Det er imidlertid viktig å være klar over at endringer skjer sjeldent over natten. Det kan ta uker eller måneder før endringene skjer, men sakte og sikkert kommer de krypende og fører til et bedre selvbilde og til slutt en sunnere hud som ikke blir et «offer» for alt stresset man opplever.

Det kan være lurt å sette seg noen mål for hvordan man skal forbedre selvtilliten, og deretter sakte, men sikkert bli med på sosiale interaksjoner med venner igjen, slik at man igjen kan føle seg som en del av fellesskapet.