Hvordan skjule kviser

Har en mye kviser vil det være umulig å skjule dette helt, men en kan klare å dekke de til slik at huden ser bedret ut. Det finnes mange produkter på markedet som hevder å både forbedre problemet samtidig som det dekker over. Det en bør ta hensyn til i første omgang er å velge produkter en føler seg trygg på. Det kan være at et produkt som hjelper andre ikke fungerer like godt på deg. Her må man i mange tilfeller bare forsøke seg frem. Sminke er den vanligste formen for å dekke over kvisene. Mange menn vil kanskje kvie seg for denne varianten, men en del av produktene er så naturlige at ingen vil kunne se at du har benyttet sminke. En del produkter inneholder dessverre mye kjemiske stoffer, som kan forverre problemet. I tillegg bør en velge sminke som ikke inneholder så mye fet at det ikke lar huden puste, og stopper til porene. Velg derfor sminke som inneholder lite kjemiske stoffer. En hudlege eller apoteket kan være behjelpelig med å finne det som blir riktig for deg. Samtidig som du kan få tips til hvordan du skal få et godt resultat.

Slik bør du gjøre om du vil sminke kviser bort

Når du velger sminken bør du altså benytte sminke som er basert mest mulig på naturlige produkter. Det vil gjelde både for hudkremen til pudderet. Det du kan se etter er produkter basert på naturlige mineraler. Du velger selv hvor langt du vil gå med sminken, men du bør satse på et tynt lag som ser naturlig ut. Det du kan komme til å trenge er en god foundation, concealer og et pudder. Se etter produkter med lite fettstoffer, spesielt om du har fet hud. Foundationen bør ha samme fargenyanse som din egen hudtone, og ha en lett eller medium dekkeffekt. Denne skal ikke dekke alle problemene, men gjøre hudtonen jevnere. Deretter kan en benytte concealeren til å dekke over selve kvisene. Dette kan være en enkel dekkstift eller en dekkrem, som du smører forsiktig på hver enkelt sted. Til slutt toppes dette med pudder, og også dette skal legges tynt på. Bruk gjerne mineralpudder som matter og er gjennomsiktig, og vær oppmerksom på at pudder med skimmer/glitter vil fremheve ujevnheter og kvisene. Alle disse tre produktene skal ha en farge så nær din egen hudfarge som mulig. Finner du ikke farge som passer perfekt, velg da en som er lysere enn din egen hudtone.

Vær nøye med renhold av sminkeutstyret

Hygiene er viktig når det gjelder sminke og børstene som hører til. Sminke bør aldri få lov å bli for gammel. Sminke som nærmer seg 6 måneder gammelt bør skiftes ut, da gammel sminke gir grobunn for bakterier. Det samme gjelder for børster, koster eller svamper en benytter. Disse bør i tillegg rengjøres nøye, minst en gang i uken. Har en problemer med kviser ønsker man ikke at bakterievekst på sminkesakene skal forverre problemet. Til slutt er det viktig å nevne at sminke skal fjernes. Benytt milde produkter for sminkefjerning og også disse helst basert på naturlige produkter.