12 enkle tips for å unngå kviser

De fleste ønsker seg en frisk hud uten tegn til rynker og urenheter. Her er 12 enkle tips som du kan følge, og disse vil definitivt hjelpe deg med å holde huden din kvisefri.

1. Hold ansiktet rent

Dette bør være første prioritet i din daglige rutine. Selv om du ikke har et kvise-problem. Vask ansiktet to ganger daglig for å fjerne skitt, fett og døde hudceller fra hudoverflaten. Mindre olje og fett betyr også mindre kviser. Vask aldri ansiktet med såpe, bruk heller en mild ansiktsrens. Vask kun ansiktet med lunkent eller kaldt vann, for å skåne huden mest mulig (les mer om riktig behandling)

2. Vask håret

For å unngå å ha kviser, er det ikke bare nødvendig å holde ansiktet rent, men håret ditt skal heller ikke være fettete. Hårprodukter som får ligge natten over kan føre til kviser når håret berører ansiktet og smitter av på huden. Vask håret regelmessig og helst om kvelden. Hår-gel, parfyme og deodoranter kan tette opp porene i huden- noe som kan føre til kviser.

3. Hold hendene vekk fra ansiktet – bruk kvisefjener istedet!

Har vi en ubehagelig verkende kvise i ansiktet er fristelsen til å klemme på den stor. Unngå dette, da det bare fremhever problemet. Ikke la hendene berøre ansiktet ditt svært ofte. Gjør du dette er risikoen for å spre bakterier stor. Dette kan igjen forårsake infeksjoner, eller flere kviser.

4. Spis sunt

Alle foreldre kan fortelle oss dette. Ingen kosmetiske produkter kan hjelpe huden vår så mye som det å ha et sunt kosthold, bestående av frisk frukt og grønnsaker kan. Det er faktisk sant. Det er ikke heldig for huden å spise fet mat som sjokolade eller fast-food. Spiser du derimot korn, frukt og grønnsaker vil du holde deg sunn, og holde kvisene på avstand

5. Is

Ofte er det enkleste det beste. Legg en isbit i en klut og press den mot den berørte huden. Isen vil lindre huden og reduserer rødhet og hevelse.

6.Honning

Ansiktsmasker med honning er en ganske vanlig behandlingsmetode. Honning fungerer bra som forebygging og behandling. Det er en naturlig antiseptisk, noe som lindrer og helbreder huden. Antioksidantene som du finner i honning kan bidra til å redusere betennelsen over huden og gjør den kvisefri. Påfør litt honning på ansiktet i 15-30 minutter og deretter vaske det av.

7. Sitroner

Som honning, er sitroner også en ganske effektiv, naturlig behandling, for å bli kvitt kviser. Sitronsaften dreper bakterier, reduserer rødhet og kan fjerne arr etter kviser. Press litt fersk lime juice over en bomullspinne, eller en bomullsdott, og påfør ansiktet (hold det unna øynene).

8. Natron

Et annet rart produkt som du allerede har på kjøkkenet, og som kan hjelpe deg å kjempe mot kviser, er natron. En blanding av natron og sitronsaft kan brukes på huden for å gjøre den kvisefri. Natron er en amfotær forbindelse som betyr at den kan fungere både som en syre og som en base. Det hjelper med å nøytralisere hudens pH. En hud i ubalanse har lettere for å få kviser. (les mer her)

9. Tannkrem

Det er ikke alle som er enige i at tannkrem bør brukes mot kviser. Hvis du velger å gjøre det-Vask ansiktet med varmt vann, bruk cleanser og tørk. Du trenger ikke mye tannkrem- på størrelse med en ert- Og bruk den bare over det berørte området. Ha det på i et par timer eller over natten og deretter vask det vekk. Kvisene dine forsvinner eller blir mye mindre synlige.

10. Aloe Vera

Aloe Vera er anti-bakteriell, anti-septisk, forebygger sopp, og mye mer. Den kan brukes på mange måter-som en fuktighetskrem, en ansiktsmaske, barberingsolje eller det kan også inngå i kosten. Aloe Vera stimulerer cellevekst, og hjelper den skadede huden med å gjenopprette sin opprinnelige struktur. Det er en veldig god artikkel om emnet (på engelsk) som forteller mere om Aloe Vera mot kviser.

11. Bruk dermatologiske produkter eller behandlinger

Hvis alt annet mislykkes, så dette kan være din reserve-plan. Det er et stort utvalg av produkter tilgjengelig i markedet i disse dager. Finn et produkt som passer best til din hudtype og gi det et forsøk. Hvis kvisene dine fortsatt ikke går bort- ikke nøl med å gå til en hudlege!

12. Slapp av!

Hvis du ikke visste det allerede. Stress fører til kviser! Når kroppen vår produserer stresshormoner, fører det til kviser på to måter.

  • 1: Hårsekken utvider seg -og hvis bakterier blir fanget inne i den er en kvise dannet.
  • 2: Kroppen styrer blod og oksygen til mer vitale områder hvilket fører til at huden blir dehydrert og utsatt for tette porer og kviser.Derfor, for å unngå kviser trenger man også å redusere stressnivået.