Mekanisk fjerning av kviser

Sliter man med kviser vil man gjerne bli kvitt disse. Metodene finnes, men kan være kostbare. Når man ser etter en metode bør man også ta i betraktning hvor vellykkede resulter en kan få. Dette kan variere alt etter hvor store problemer en har, og hvordan huden din responderer på behandlingen.

Dette er mekanisk fjerning

Mekanisk fjerning av kviser vil si at en benytter behandlingsformer fra en hudklinikk, fra en kosmetologisk behandler eller en dermatolog. Disse kan tilby flere metoder og noen tar en kun en gang mens andre må gjentas for et godt resultat. Metodene vi kan finne i Norge er flere. Det kan benyttes kjemisk peeling (fruktsyrer), sliping av huden med krystaller, forskjellige typer laserbehandling og behandling med dermaroller. Uavhengig av hvilken metode en velger å benytte er prinsippet å «ødelegge» hudlag slik at huden blir fornyet, og at kvisene dermed blir borte, eller avtar i utvikling. Peeling og sliping bearbeider det ytterste hudlaget ditt, men virker ikke ned i dybden av huden. Det ytterste hudlaget slipes enten bort med en maskin, eller det smøres på en syre som gjør at en skaller av de nærmeste dagene. Laser og dermaroller virker ned i de dypere hudlagene. Laser sender stråler ned i hudlagene og gjør at huden bygger seg opp på nytt innenfra. Dermaroller er en behandling hvor en ruller en rulle med mange nåler over huden. Nålene stikker ned i de dypere hudlagene og over tid kommer en sterkere ytre hud. Peeling og sliping bør ikke benyttes mer enn en gang pr år, helst enda sjeldnere. Laser og dermaroller vil kanskje kreve flere behandlinger for et godt resultat. Hva som vil passe deg og din hud kan behandlingsstedet hjelpe deg med.

Etter behandling

Ønsker man best mulig resultat av en mekanisk behandling er det du gjør i etterkant utrolig viktig. Behandlingsstedet vil gi deg den informasjonen du vil trenge for hver enkelt behandling. Anbefalingene fra behandlingsstedet må følges. Det er noen ting som er felles for flere av de behandlingsformene nevnt ovenfor. En av disse er unngå solen. Huden skal ikke ha direkte sollys, da dette vil gi dårligere resultater. Spesielt viktig er dette ved sliping og peeling. Da disse metodene faktisk fjerner det ytterste tynne hudlaget. Eksponering for sol kan da føre til solbrenthet eller pigmentering. Dette rådet gjelder også for laser og dermaroller, men er solen uunngåelig kan en berges ved å benytte solkrem med minimum faktor 50. Behandlingsstedet vil ha utstyrt deg med, eller fortalt, hva du trenger av kremer og renseprodukter. Ofte får en råd om å benytte for eksempel E-vitaminkrem da E-vitaminer hjelper for å bygge opp huden. Etter en viss periode vil huden være leget men dette tar flere måneder. Når denne perioden er over bør en følge nøye opp de rådene en har fått for vedlikehold og best mulig resultat. Et av disse rådene er faktisk å fortsette med dagkrem med høy faktor, samt benytte naturpreparater for daglig rens/vask.

Videre forbedring

Når huden din er totalt leget bør du følge opp og vedlikeholde resultatene. Velger du å eventuelt ta flere behandlinger snakk med behandleren om dette. Kanskje en peeling i etterkant av en laserbehandling vil gi deg det resultatet du ønsker. Velger du å ikke ta flere behandlinger, benytt anbefalte produkter for hudpleien. Vær ikke redd for å spørre behandlingsstedet om tips, og ta kontakt med behandler om resultatet ikke er som ønsket.