Behandling av kviser med A-vitaminsyrederivater

Til tross for at mat alene ikke hindrer, eller øker produksjonen av kviser, kan mat, vitaminer og mineraler hjelpe deg. Dette da vitaminer vi finner i mat fungerer sammen med kroppen blant annet for å bryte ned avfallsstoffer. Vitamin A har lenge vært brukt som et hjelpemiddel.

Vitamin A

Dette vitaminet har mange viktige funksjoner i kroppen, og noen av de er dannelse av hormoner og bekjempe betennelser. De fleste kjenner kanskje til at gulfargen i gulrot kommer fra vitamin A, men det er ikke bare der du finner det. Flere matvarer er gode kilder til dette vitaminet. Vitamin A er ofte benyttet for å hindre, eller slette ut rynker. I kampen mot kviser har vitaminet, og derivater av det, blitt benyttet i over 20 år, både i form av medisiner og hudpleieprodukter. I hudpleieprodukter er det ofte vitamin A syrer som benyttes, som for eksempel Retinol eller Tretinoin. Hudpleieprodukter kan komme i flere former, som serum eller kremer. Leger benytter også produkter som inneholder A-vit, da som medisinsk behandling. Det kan da for eksempel være i form av en krem/gele som heter Differin. Vitamin A har viktige oppgaver i hudens produksjon av nye hudceller. I de dype hudlagene er vitamin A med på å produsere nye hudceller, som over tid skyves ut til ditt ytre hudlag. Slik at det ytterste hudlaget fornyer seg. På denne måten er vitaminet viktig for huden. Samtidig bekjemper vitaminet infeksjoner i kroppen, og hjelper dermed også til for å få disse bort. Det er disse to funksjonene til vitaminet som har gjort det til en langvarig benyttet behandling innen hudpleie, og bekjempelse av kviser.

Hudpleie

Vitamin A kommer i flere varianter, men ikke alle har samme oppgave. Innen hudpleie benyttes flere varianter av vitaminet for å hjelpe mot kviser. Det en kan kalle derivater er enkelt sagt en form av vitaminet. Innen hudpleie benyttes flere derivater, men til forskjellige produkter. Pro-Retinol et av disse. Det egentlige navnet er Retinol Acetat, men Pre-Retinol er navnet en benytter innen hudpleie. Smøres produkter med dette på huden kan huden omdanne det til vitamin A, som deretter kan benyttes til dannelse av hudceller. Retinyl er en annen form av vit-A, som finnes i flere former. Denne forman av vitaminet er ikke riktig så sterkt som forrige nevnte, derfor er det populært i hudpleieprodukter, da det ikke irriterer huden. En annen form for Retinyl finner man i mange kvisekremer. Denne formen er stabil og brytes ikke like lett ned som andre former av vitamin A derivater. Dermed kan en oppbevare produkter med dette lengre uten at vitaminet går tapt. Benytter en produkter med vitamin a derivater bør en rådføre seg med hudpleiere eller lege. Hudpleieprodukter med dette vitaminet kan irritere huden, slik at den blir rød eller «flammende». Dette er en naturlig reaksjon, men det er greit å få kyndig hjelp. I tillegg vil det være greit å få tips til videre behandling etter en avslutter en behandling.

Etter en behandling

Det vil alltid være noen ting å ta hensyn til etter en behandling. Produkter med vitamin A kan gjøre huden lysømfintlig. Det vil altså si at en bør smøre seg med høy faktor på stedene en har behandlet. Slurver en med slikt kan behandlingen bli verdiløs, kanskje ikke med tanke på kvisene, men i form av solskadet hud.